X
Min meny
Ändra dina uppgifter
Leveransadresser
Logga ut

E-sportutrustning i trygga händer

Holsby Metall 2021

Med det är cirkeln sluten: emballaget skyddar aluminium-profilerna genom processen och skickas sedan tillbaka och återanvänds — igen och igen.

Småländska Holsby Metall AB är en av nordens ledande producenter av varmpressat gods och bearbetning av extruderade aluminiumprofiler.

Bland uppdragen finns en serie ömtåliga och kostsamma stativ till speldatorer. Här är kraven på slutprodukten höga, och minsta repa i aluminiumskalet följer med genom hela processen.

Aluminium är en relativt ömtålig metall, och hanteringen från tillverkning, via anodisering och vidare till slutdestination behövde säkras. Dino Omanovic på Holsby Metall kontaktade T-Emballage, och sedan var projektet igång.

– Vår kund har mycket höga krav på design, kvalitet och flexibilitet och vi vände oss till T-Emballage för att få hjälp med att förpacka och transportera produkterna, dels mellan våra underleverantörer och slutligen till kunden, berättar Dino Omanovic.

En nära dialog genom hela projektet

Almir Kadiric är säljare på T-Emballage, och har följt projektet från start till färdig lösning.

– Emballaget utgörs av tre likadana lock av termoformad plast som läggs under, mellan och ovanpå två lager med sammanlagt trettio produkter. Konstruktionen är utformad så att de tre lagren låser fast produkterna, och de står sedan helt stilla på pallen.

Genom hela samarbetet har T-Emballage och Holsby Metall haft en nära dialog, arbetat fram prototyper och genomfört noggranna tester av både kvalitet och produktsäkerhet. Och med det är cirkeln sluten: emballaget skyddar aluminium-profilerna genom processen och skickas sedan tillbaka och återanvänds — igen och igen.

Letar du skräddarsydda och effektiva
förpackningslösningar till ditt företag?

Kontakta oss