X
Min meny
Ändra dina uppgifter
Leveransadresser
Logga ut

Från plast till papper med minskade transportskador.

ILU 2023

ILU-profilerna skyddar laminatbänkskivor

Vi ser att många tillverkande industrier i högre utsträckning vill sänka sin klimatpåverkan genom att minska inslag av plast i sin emballering. Utöver detta finns det stora möjligheter att även eliminera dolda skador och samtidigt förenkla emballeringsprocessen. Läs mer om hur vi löste det med hjälp av våra ILU-profiler.

LG Collection specialiserar sig på att producera skräddarsydda laminatbänkskivor med hög kvalitét, där kraven på slutprodukten är höga. 

T-Emballage påbörjade sitt arbete med att ta fram en emballagelösning som kunde uppfylla LGs önskemål:

  • Minska klimatavtrycket.
  • Minimera antal dolda skador.
  • Sänkta kostnader.


Våra tekniker tog fram en kundunik ILU-lösning som är tillverkad av återvunnen papp, enkel att återvinna och tålig nog att återanvändas. Ett miljöval som med minsta möjliga materialåtgång skyddar där behovet är som störst, samtidigt som det hjälper till att minska plastanvändningen i logistik- och produktionskedjan. 

”Vi har nyligen gått från att använda skumgummiprofiler runt våra stänkskydd till papperskantskydd för att sänka vår andel av plastanvändning vid emballering av våra produkter. Sedan många år använder vi pappkantskydd runt våra bänkskivor som vi är mycket nöjda med.” 

 

- Mats Tågerud, LG Collection
Rityta 1

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig att förbättra din emballeringsprocess.

Vill du veta mer om ILU och våra
skräddarsydda profiler i återvunnen papp?

Läs mer här