X
Min meny
Ändra dina uppgifter
Leveransadresser
Logga ut

Dörrskydd genom hela bygget

Kalidörren 2021

KaliDörren från Jönköping utvecklar och tillverkar dörrar och glaspartier för offentliga miljöer.

Kvalitetsmedvetandet är stort och kraven på funktion höga, och för att skydda dörrarna genom byggprocessen behöver de emballeras väl. Tillsammans med T-Emballage har en helt ny typ av dörrskydd nu tagits fram.

Att skydda dörrar som monterats på byggarbetsplatsen är ofta en både krånglig och tidsödande process. Och även om det är en tillfällig lösning pågår byggprocessen ofta under lång tid. Momentet innebär också stor risk
för skador på dörren, vilket kan ge ökade kostnader och förseningar i bygget.

T-Emballage kände till behovet sedan tidigare och hade påbörjat idéarbetet kring att hitta en lösning. När KaliDörren hörde av sig och beskrev sina önskemål tog utvecklingsprocessen fart på allvar.

”Montörer och snickare har varit mycket positiva till att dörrbladen varit skyddade redan när de anlänt till bygget”


Flodéns, en av byggentreprenörerna som har testat lösningen

Skyddade dörrblad färdiga att monteras

— Innerdörrar sätts in relativt tidigt i ett byggprojekt och är utsatta för stor risk att skadas fram till bygget är klart. Kort och gott: det behöver inte vara många dörrar som skadas för att betala för dörrskydden till ett helt
skolprojekt, berättar Karl Andréen på KaliDörren. Att det går att trycka logotyper och liknande direkt på emballaget ser Karl Andréen som ännu en bonus.

– Det blir en reklamyta för oss som dörrtillverkare. Den syns bra genom hela bygget, och det är väldigt positivt.

Dörrskyddet är stöt- och fuktsäkert och kan appliceras i samband med slutemballeringen. När dörren sedan levereras till byggplatsen är den färdig att montera — och är skyddad redan från start. Materialet är dessutom återanvändbart.

Letar du skräddarsydda och effektiva
förpackningslösningar till ditt företag?

Kontakta oss